Please help. No spark and going to France next Saturday!!

An alchemy of sparks, copper wire and earth

Moderators: User administrators, Moderators

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

The black wire goes to the oil pressure switch
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

User avatar
bigherb
Posts: 2417
Joined: 27 Mar 2008, 13:50
80-90 Mem No: 5789
Location: West Kent

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by bigherb »

paulandchez wrote:The black wire goes to the oil pressure switch
Well it shouldn't

Blue/black goes to the oil pressure switch
1982 Camper 1970 1500 Beetle Various Skoda's, Ariel Arrow

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

:oops: must have swapped the oil pressure and amp leads over when I fitted new coil......sorry.

Readings now are 12v on 1 and 4
2ohms on 2 and rest still open circuit......but I've got my oil light back on dash!

So....does that make more sense?
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

User avatar
bigherb
Posts: 2417
Joined: 27 Mar 2008, 13:50
80-90 Mem No: 5789
Location: West Kent

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by bigherb »

If you have got open circuit between the amplifier plug and distributor plug there is something wrong with the stabiliser plug unlikely to be all three wires broken is the plug connected properly?
1982 Camper 1970 1500 Beetle Various Skoda's, Ariel Arrow

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

Just tried again with plugs together and repeated with them plugged into the stabiliser unit and results don't change. I get about 3 ohms on number 2 if plugged into unit and about 1 if leads are plugged together but all rest stay open circuit
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

User avatar
bigherb
Posts: 2417
Joined: 27 Mar 2008, 13:50
80-90 Mem No: 5789
Location: West Kent

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by bigherb »

Have you tried to start it yet with all the plugs fitted?
1982 Camper 1970 1500 Beetle Various Skoda's, Ariel Arrow

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

Just managed to get it fired up but running rough as and won't idle. Keeps coughing and backfiring.
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

Scratch that....3 and 4 leads wrong way round. Running ok now.....but not sure what I fixed after all that!
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

User avatar
paulandchez
Posts: 186
Joined: 25 Mar 2013, 23:29
80-90 Mem No: 12181
Location: Preston, Lancashire

Re: Please help. No spark and going to France next Saturday!!

Post by paulandchez »

Thanks for all your help today Bigherb. I now know a lot more about the ignition system than I ever did!

:ok
T25 Westfalia 2.0l Aircooled 1980 in a nice beige colour with a bit of antique steel thrown in

Locked