Water pump mystery

General Technical Questions and Answers last answered over 1 year ago.
You may also want to visit the Wiki(pedia) for a more structured index of T25 repair, maintenance, technical and ownership topics

Moderators: Moderators, User administrators

Locked
User avatar
j_robi
Posts: 297
Joined: 02 Nov 2005, 13:12
80-90 Mem No: 3620
Location: Carmarthen

Water pump mystery

Post by j_robi »

Sometimes its ok, sometimes its dodgy.

Basically now and again when i turn the tap on it takes about 20/30 seconds for the pump to kick in. Then other times perfect

any ideas??

Fritz
Posts: 1620
Joined: 17 Jul 2006, 22:51
80-90 Mem No: 380
Location: Ormskirk, Lancashire
Contact:

Water Pump

Post by Fritz »

Have you tried giving it a belt with an FBH ?

Regards

Fritz,,,,,,,,,
One day you will find me,,
Driving in my Camper,
With a Surf and Paisley wrap on both sides....

User avatar
Ivor Brownun
Posts: 680
Joined: 11 Oct 2005, 16:50
80-90 Mem No: 732
Location: Plymouth Member 732

Post by Ivor Brownun »

If that dont work try a RFBH :lol:
Member 732,

futurecut
Posts: 105
Joined: 10 Nov 2005, 17:07
80-90 Mem No: 2407
Location: Glasgow Member No 2407

Post by futurecut »

Corroded swith contacts.

scottishdave
Posts: 46
Joined: 11 Aug 2006, 22:26
80-90 Mem No: 2807
Location: Farnham, Surrey

Post by scottishdave »

I had the same problem recently. As futurecut says, prob corroded switch contacts. I cured mine by pulling off the top of the tap to expose the contacts and giving them a quick squirt of WD40.

Locked