Wipers, washers, and heater fans, not working.

An alchemy of sparks, copper wire and earth

Moderators: Moderators, User administrators

User avatar
rollercoaster
Posts: 589
Joined: 10 Dec 2008, 20:30
80-90 Mem No: 6231
Location: Dorset

Re: Wipers, washers, and heater fans, not working.

Post by rollercoaster »

Image

Thats what I needed to know, so I didnt damage it prying it off.
As suspected it was melted to white half.
No obvious corrosion there. Two black wires into that connection.
Whats been going on?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever

Tristar AGU
Danbury AGG
 

liakos1982
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2020, 17:03
80-90 Mem No: 0

Re: Wipers, washers, and heater fans, not working.

Post by liakos1982 »

Hey, thought I would post in here as I am having a similar problem. I took by dash out to fix some rot on the screen. When I re-assembled I had no wipers, washer, heater fan problem. 

I checked the voltage at the load reduction relay. I had power on the 30 pin, but switching the ignition on did not provide any power to the 85 pin of the relay. 

Thus, I diagnosed the problem as being the switch. I bought a new switch and installed it, but this didn't seem to work either. I have swapped the relay with another one just to be certain. 

I am a bit stumped, I can't seem to see anything wrong with the harnesses connecting the fuse board. Could this somehow be related to having someone weld on the car? 

liakos1982
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2020, 17:03
80-90 Mem No: 0

Re: Wipers, washers, and heater fans, not working.

Post by liakos1982 »

Also forgot to mention 86 Diesel T3, 

If I jump the relay 30-87, I can get everything to work. So somehow it seems like the power from the 15 curcuit is not getting to the relay?

Post Reply